Alla inlägg den 23 augusti 2009

Av Patrik Möller - 23 augusti 2009 14:58

Tillbaka från Tunisien men innan jag bjuder på den resan måste jag skriva lite om lördagens aktiviteter...


Hade tänkt mig en lugn dag och vid 16-tiden låg pastan på tallriken och halva vinflaskan var uppdrucken. Då ringer Patrik och undrar om jag vill springa midnattsloppet... Med en anmälningsavgift på 450 riksdaler hade jag bojkottat det långt tidigare, trots att jag behöver tävla innan maran i oktober. Nu hade jag chansen att få ett lopp for free eftersom han egentligen skulle ta en kompis plats i startgrupp 2 men samtidigt hade vunnit en plats i startgrupp 1B. Summa sumarum behövde han någon som tog hans kompis plats i grupp 2 så han kunde starta i 1B. Känns sådär att starta tillsammans med flera tusen som är klassen under mig men whatever. Lite betänketid, lite vila, mycket vatten och en kycklingsallad senare tog jag Meridan ner till Heden och starten.

Fick intrycket av ett sämre organiserat arrangemang än förra året. Kanske klarade de inte av exploationen av antalet deltagare.

Kanske gjorde inte jag heller det för när jag står vid väskinlämningen kallas grupp 2 till startlinjen...

Med startchipet i handen, nummerlappen genomblöt och i behov av ett toabesök tvingades jag knö mig fram till gruppen alldeles för sent och fick därmed starta sist i fältet när jag egentligen bör starta i grupp 1B.


Gör det bästa av situationen är ett av mina motton och det tycker jag att jag gjorde. Första 4 km blev intervallträning, ryck 50 m - smal gata, jogga - ryck 100 m - STOPP! många trötta i vägen - ryck - gå... Ganska irriterande faktiskt. Efter 5 km kunde jag i alla fall zic-zaca och efter 6,5 km kunde jag löpa i princip obehindrat.

Jag kände mig i fin form trots mina usla förberedelser. Lätt i kroppen och avslappnade muskler. Ganska oberörd gick jag i mål på 42.27 under namnet Emma Ekstedt (24:e bästa kvinna), hoppas du är nöjd Emma.


Patrik "il löparfenomeno" gjorde 38.27, well done!


För övrigt undrar jag om Libresse var huvudsponsor för de obligatoriska oranga tröjorna som alla måste springa i... Den absorptionsförmågan har jag nog aldrig sett like till, kändes som om den sög upp vattnet från gatan och tröjan vägde nog 3 hg mer än vid starten...

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards